Savagewarrior

Minimalista edzés a heroikus fizikumért. A kudarcaim és a sikereim nyilvános naplója, hogy segíthessek mindenkinek, aki edzeni akar.

Friss topikok

Címkék

Százötödik edzés (Calisthenic)

2012.03.22. 20:10 Savagewarrior

Sziasztok!

 
A mai edzésem menete:
 
Bemelegítő sorozat     20 ismétlés függőleges húzás
Bemelegítő sorozat     20 ismétlés guggolás tarkóállásban
Bemelegítő sorozat     10 ismétlés függőleges húzás
Bemelegítő sorozat     10 ismétlés bicska guggolás
Edző sorozat             18 ismétlés haránthúzás
Edző sorozat             20 ismétlés fél guggolás
   hosszabb pihenő
Edző sorozat             18 ismétlés haránthúzás
Edző sorozat             20 ismétlés fél guggolás
 
A haránthúzás végrehajtás közben a bicepszemben egyre fokozódó fájdalmat keltett. Az első sorozat utolsó ismétléseit épphogy ki tudtam szenvedni. A második sorozat 15. ismétlése már éppen, hogy kiszenvedett volt, ezért abbahagytam a sorozatot, de néhány másodperc múlva inkább folytattam, és a maradék 3 ismétlést jól sikerült végrehajtanom, és utána megpróbálkoztam még egy negyedikkel is, de az már nem sikerült szabályosan.
 
A fél guggolás nem okozott gondot, bár viszonylag nehéz volt sokáig előre nyújtanom a karomat a húzások után.
 
Nagyon régóta nyűglődöm a haráthúzással. Már négy hónapja és ez még csak a második, vagy sokkal inkább másfeledik lépésem. Muszáj most már továbblépnem. Bár a mai nem volt teljesen szabályosan teljesített ismétlésszámú edzés, a következő alkalommal nekimegyek a 20 ismétlésnek. Ha nagyon nem megy, akkor kénytelen-kelletlen visszalépek 18-ra, de most már kezd valóban zavarni, hogy ilyen sokáig megakadtam ennél a lépésnél.
 
A következő bejegyzést holnap naplózom, amikor 12 perces kettlebellezéssel foglalkozom.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://savagewarrior.blog.hu/api/trackback/id/tr884334301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

garrotter · http://www.garrotter.hu 2012.03.26. 08:56:17

Ha a "Haránthúzás" a Fegyencedzés húzódzkodásának második lépését jelöli, akkor azzal én is 4-5 hónapja szórakozom és nem érzem, hogy fejlődnék vele. Már elkezdtem külön kar és hát gyakorlatokat is, hogy haladjak, de eddig még nem sikerült. Meglepő módon a következő lépést könnyebbnek találom.

Savagewarrior 2012.03.26. 10:37:45

@garrotter:
Nagyon köszönöm a hozzászólásodat, garrotter!
Tudni kell, hogy én a húzódzkodást egy hosszabb, erős, műanyag kötél két végére kötött, horganyzott láncszemekből álló, homemade gyűrűn végzem. Emiatt jóval nehezebbek a gyakorlatok, mivel sokkal nehezebb így a mozdulatokat kontrollálni. Ezért történhetett, hogy a függőleges húzás után ténylegesen vízszintesen tartva magam a vízszintes húzás gyakorlatához, mindössze 5 ismétlést sikerült kiszenvednem. Ezért iktattam közbe az általam haránthúzásnak elkeresztelt gyakorlatot, amely során a talajjal 45°-nál kicsit kisebb szöget bezárva végzek húzásokat a gyűrűmmel.
Örülök, hogy megírtad a tapasztalataidat, sokat számít, hogy másnak is nehéz az első néhány lépés a húzódzkodásból. Nagyon köszönöm! Kitartást mindkettőnknek, és sikeresen áttörjük a platót!
Amúgy én is arra számítok, hogy a bicska húzódzkodás jóval könnyebb lesz ennél.
süti beállítások módosítása