Savagewarrior

Minimalista edzés a heroikus fizikumért. A kudarcaim és a sikereim nyilvános naplója, hogy segíthessek mindenkinek, aki edzeni akar.

Friss topikok

Címkék

Kétszázötödik edzés (Calisthenic)

2012.08.21. 23:04 Savagewarrior

Sziasztok!

A mai edzést reggel végeztem.

Az edzés első felének menete:

Edző sorozat 40 másodperc varjútartás
Edző sorozat 30 másodperc varjútartás

Jól sikerült kitartanom a varjút ennyi ideig, anélkül, hogy erőltettem volna a technikát.

Az edzés második feléhez, az átkulcsolós zászló első lépésének, az átkulcsolós lógás gyakorlásához a házunk parkolójában lévő közlekedési táblához mentem le. Ez hiba volt. Gyakorlás közben előbb egy rendkívül arrogáns kérdéssel találtam magam szembe egy random fickó szájából, miszerint mit művelek azzal a táblával, és ki akarom venni, majd egy hölgy részéről egy jobb szándékú kérdéssel, miszerint miért is akarom onnan kivenni. Persze, tudom, nem minden nap szoktak zászlót gyakorolni az utcán errefelé, de akkor sem értem, hogy milyen logika mentén feltételezi bárki, hogy egy függőlegesen lefelé, a földbe irányuló erőhatással igyekszem egy táblát puszta kézzel kitépni a betonból. Sebaj. Nem megyek máshová, ez közel van és kényelmes. Majd megszokják, minden csoda három napig tart.
Maga a tartás szinte sehogy sem ment, nagyon nehéz volt az egyensúlyt és a megfelelő fogást megtalálni, és talán a megfelelő erő is kevés hozzá. 1-2 másodpercekre sikerült kitartanom a technikát, igyekezvén nem lecsúszni a rúdról, ilyen kis minisorozatokból csináltam talán ötöt oldalanként. Igen sokat kell csiszolnom már az első lépésen is.

A mai GTG sorozatok elmaradtak.

A következő bejegyzést holnap naplózom, amikor calisthenic-kel foglalkozom.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://savagewarrior.blog.hu/api/trackback/id/tr934725012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csabi. 2012.08.22. 10:09:37

Az átkulcsolós zászló sikeréhez javaslom először két másik gyakorlat végzését, és csak ezek után az átkulcsolós zászlót (mivel az oldalsó lánc a tapasztalatok szerint még harmatgyenge ilyenkor).
Ehhez jó bevezető módszer a híd oldalsó változata:
Első fokozatban a földön, oldalt fekve, könyéken támaszkodva felemelni a testet egyenesre és vissza (csak a lábfej és a könyök-alkar marad lenn), majd ha ebből megy kb 2*30-30, akkor második fokozatban a híd oldalfekvésben, de már csak a tenyéren támaszkodva (nem könyökölve). Ha ez is oké, akkor sokkal jobb az esély a zászlóra. sok sikert!:)

Savagewarrior 2012.08.22. 10:29:19

Kedves Csabi!

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásodat! Megfogadom a tanácsodat, legközelebbi alkalommal az oldalsó hidat fogom gyakorolni, már csak próbaként is! Még egyszer köszi!
süti beállítások módosítása