Savagewarrior

Minimalista edzés a heroikus fizikumért. A kudarcaim és a sikereim nyilvános naplója, hogy segíthessek mindenkinek, aki edzeni akar.

Friss topikok

Címkék

MÓDOSÍTÁSOK

2014.01.05. 18:15 Savagewarrior

Miután elkészítettem az új, az előző edzésperiódus tapasztalatai alapján módosított, az eddiginél intenzívebb edzéstervem, elgondolkodtam a használatáról. Január végéig nagy és állandó szellemi munka vár rám, ami ugyanúgy terheli az idegrendszerem, mint az edzés, és mivel egy adott, szűk határidővel véget érő szellemi terhelésről van szó, ennek van prioritása, és az edzésprogramot érdemes addig kevésbé intenzívre venni.
Ezzel párhuzamosan arra is gondoltam, hogy bizonyára jót tesz a húzódzkodásomnak, ha azt meghagyom közel a korábbi rutin szerinti gyakorisággal, és minden más gyakorlat heti volumenét csökkentem.
Ezeket figyelembe véve az elkövetkezendő néhány hétre az edzéstervem a következő.

Hétfő: boka- és csuklómobilitás, húzódzkodás, fekvőtámasz, kézenállás
Kedd: aktív nyújtás, húzódzkodás, lábemelés, oldalsó híd
Szerda: húzódzkodás, felhomorítás, nyakedzés
Csütörtök: boka- és csuklómobilitás, húzódzkodás, guggolás, vádlizás
Péntek: aktív nyújtás, húzódzkodás, sprintintervallumok + könnyedebb kettlebelles szakítások
Szombat és vasárnap: pihenőnap

Amíg ezen az edzésprogramon vagyok, csak a húzódzkodásom volumenjét igyekszem növelni, a többi gyakorlatból elsősorban szinten tartásra törekszem, esetleg nagyon óvatosan fokozom az ismétlésszámot.
Kétségtelen, hogy ez az edzésterv sokkal kevésbé terheli az idegrendszert, mint az eddigi, már megszokott rutin. Bízom benne, hogy emellett a kívánt hatást elérem vele, azaz a húzódzkodásom fejlődni fog, miközben a többi gyakorlatból könnyedén tartom a már elért szintet, esetleg kicsit fejlődöm azokban is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://savagewarrior.blog.hu/api/trackback/id/tr645734715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása