Savagewarrior

Minimalista edzés a heroikus fizikumért. A kudarcaim és a sikereim nyilvános naplója, hogy segíthessek mindenkinek, aki edzeni akar.

Friss topikok

Címkék

MÓDOSÍTÁS (ÚJ EDZÉSTERV)

2014.06.25. 22:34 Savagewarrior

Bár alapvetően következetlen dolog néhány hét után elvetni egy edzésprogramot, de talán nem önhittség azt gondolnom, hogy van már elég edzéstapasztalatom ilyen rövid idő után is látni, ha egy program egyszerűen nem működik számomra. Miután másfél éve szenvedek a húzódzkodással, képtelen lévén 6-7 ismétlés fölé menni (amiről már vissza is estem az utóbbi időben 5-re), egy módszer, ami egy hónap alatt ennek megduplázását ígéri, eleve gyanús, és a mindössze két hét alatt a minden edzésen majdnem minden sorozattal bukást közelítve, a fáradást akkumulálva elért második plató után úgy érzem, hogy nyugodtan elvethetem. A húzódzkodó programom annak fényében fogom újratervezni, hogy eddig a legsikeresebb a három sorozat végzésével voltam, azzal sikerült elérnem a 3x5 ismétlést, és amikor nem sikerült erről gond nélkül továbblépnem, áttértem 5 sorozatra, amivel már az 5 ismétlést sem sikerült ugyanúgy elérnem. Ez után is minden programmal áttörhetetlen platókba ütköztem. Így annak ellenére, hogy eddig valóban az edzésgyakoriság növelése biztosította számomra az áttörést az edzéseimben, talán a húzódzkodás esetén túl nagy lépéssel tettem ezt. Az emberi test egy érzékeny és bonyolult egész, és minden egyes része másképp reagálhat ugyanarra. Fekvőtámaszban, guggolásban jól működött napi gyakorlás, de talán regenerációs képességem nem áll még készen arra, hogy húzódzkodással is ugyanígy járjak el. Akárhogy is, újratervezem az edzésem, és bízom benne, hogy jobb programot hozok ki húzódzkodásra.

A visszafogott edzést megtartom még pár hétig, csak kicsit áttervezem. A gyakorlatok beosztása nagyjából megmarad, csak a húzódzkodást is mindössze heti egyszer végzem, valamint a kézenállásban nyomást is gyakorlom, az eddigiektől eltérő, könnyebb variációval, szintén heti egyszer. Emellett marad az 5 nap edzés 1 nap szünet beosztás is.

További fontos módosítás, hogy áttérek a gyakorlatonkénti 3 edző sorozat végzésére. Úgy vélem, ez jó előrelépés lehet, ami elősegítheti a fejlődést, talán a a regeneráció hátráltatása nélkül sikerül ezzel nagyobb edzésingert biztosítanom.

Tehát, az új visszafogott edzésterv:

1. nap: aktív nyújtás, Kemény Forma, fekvőtámasz, sprintintervallumok

2. nap: aktív nyújtás, Kemény Forma, lábemelés, oldalsó híd

3. nap: aktív nyújtás, Kemény Forma, kézenállásban nyomás, húzódzkodás

4. nap: aktív nyújtás, Kemény Forma, felhomorítás, nyakedzés

5. nap: aktív nyújtás, Kemény Forma, guggolás, vádlizás

6. nap: pihenőnap

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://savagewarrior.blog.hu/api/trackback/id/tr916418539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása